100% Vegan Protein
- Bez cukru
- Bez glutenu
- Bez konserwantów
- Złożone źródło białka pochodzenia roślinnego
Co sprawia, że białko roślinne jest dobre?
Jeżeli jesteś zdeklarowanym wegetarianinem lub nawet weganinem, lub z innych przyczyn, np. z powodu nietolerancji, nie chcesz spożywać białka pochodzenia zwierzęcego, musisz przyjrzeć się bliżej białkom pochodzenia roślinnego. Jednak same w sobie nie posiadają pełnego profilu aminokwasów, ponieważ nawet jeśli zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy, to ich proporcje nie odpowiadają potrzebom człowieka, w przeciwieństwie do białek pochodzenia zwierzęcego. Białko przyczynia się do zwiększenia i podtrzymania masy mięśniowej oraz podtrzymania prawidłowego stanu układu kostnego*, co w przypadku wegańskiego stylu życia podkreśla konieczność spożywania odpowiedniej ilości białka wysokiej jakości.
Co należy zrobić? Trzeba dobrać kilka rodzajów białek roślinnych, aby zrównoważyć wymienione powyżej wady. W **100% Vegan Protein** połączyliśmy pięć źródeł białka roślinnego! Produkt bez cukru, bez glutenu i bez konserwantów, wzmocniony witaminą B12, która przyczynia się do złagodzenia objawów zmęczenia i wyczerpania*, zasadniczo niezbędny dla wszystkich, niezależnie od tego, czy są weganami, czy nie.
Jeżeli zatem szukałeś złożonego źródła białka dla wegan, to je znalazłeś!
Stwierdzenia udowodnione naukowo, potwierdzone przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA).
Propozycja spożycia:
Spożywać dziennie jedną porcję (33 gram, ¾ miarki) w 300ml wody. W dni, kiedy ćwiczysz, zaleca się spożycie po treningu, a w dni, kiedy odpoczywasz, po południu.
Produkt nie zastępuje zbilansowanej i zrównoważonej diety oraz zdrowego stylu życia!
Informacje dla alergików:
Produkt jest produkowany w zakładzie, w którym przetwarza się również mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, orzechy laskowe, seler, ryby i skorupiaki.
Produkt nadaje się do spożycia przez wegan.