Aliness Beta Glukan Yestimun® 1,3-1,6 β-D 500 mg x 100 Vege caps.
Beta Glukan 1,3-1,6 β-D 500 mg x 100 kapsułek Vege.
100% Saccharomyces cerevisiae
Suplement diety
Składniki:
- 1 kapsułka: Yestimun® - Beta Glukan 85% 1,3-1,6 β-D, 500 mg
- 2 kapsułki (porcja dzienna): Yestimun® - Beta Glukan 85% 1,3-1,6 β-D, 1000 mg
Składniki:
- Yestimun® (Wyciąg z drożdży piwowarskich - Saccharomyces cervisiae, 85% beta glukan 1,3-1,6 β-D)
- Otoczka kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia: 1-2 kapsułki dziennie przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek VEGE
FAQ dotyczące Yestimun®
Jakie standardy jakości obowiązują przy produkcji Yestimun® Beta-Glucan?
Proces produkcji Yestimun® Beta-Glucan jest zgodny z następującymi normami (certyfikaty dostępne na żądanie): IFS, BRC, ISO 22000:2005, Halal, Koszerność.
Czy Yestimun® Beta-Glucan zawiera dodatki?
Yestimun® Beta-Glucan to w pełni naturalny i czysty składnik bez żadnych dodatków. Składa się wyłącznie z drożdży piwowarskich (100% Saccharomyces cerevisiae).
Czy Yestimun® Beta-Glucan jest bezpieczny?
Yestimun® Beta-Glucan jest bezpieczny. Należy do kategorii żywności, ponieważ jest wytwarzany z czystych naturalnych drożdży piwowarskich. Bezpieczeństwo zostało również wykazane w badaniach klinicznych dotyczących skuteczności Yestimun® Beta-Glucan. Analizujemy również każdą partię pod kątem metali ciężkich.
Czy Yestimun® Beta-Glucan ma jakieś skutki uboczne?
Badania kliniczne wykazały, że przyjmowanie Yestimun® nie powoduje żadnych skutków ubocznych. Wszyscy uczestnicy badania określili tolerancję składnika jako „bardzo dobrą” lub „dobrą”.
Jakie funkcje pełni Yestimun® Beta-Glucan? Jak działa preparat?
Sama komórka drożdżowa jest pokryta warstwą mannooligosacharydów (MOS). W procesie produkcji warstwa ta zostaje ostrożnie usunięta, dzięki czemu komórki odpornościowe jelita mogą rozpoznać trójwymiarową matrycę beta-glukanów.