Twój koszyk
  • Twój koszyk zakupów jest pusty!

Odwiedź nasze media społecznościowe!
Kod produktu: Iron Horse SUPREME WHEY 2000G
Dostępność: W magazynie

Iron Horse SUPREME WHEY 2000G

220.00zł
Smak
Ilość

Etykiety: Białka

Podziel się: Facebook Icon Twitter Icon E-mail icon Pinterest Icon Linkedin Icon Whatsapp Icon Telegram Icon

Supreme Whey przeszedł prawdziwą rewolucję, a jedyną wspólną cechą z poprzednią wersją jest nazwa. Serio!


Nowe Supreme Whey to już nie mieszanka kilku frakcji, lecz czysty koncentrat. Pomimo tego, że skupiliśmy się na eliminacji zbędnych składników, zawartość białka wzrosła, natomiast tłuszcze i węglowodany zostały zredukowane. Zastanawiacie się, jak to możliwe? Wyjaśniamy.

W obliczu kryzysu na rynku surowców, gdzie wielu producentów rezygnuje z jakości białka na rzecz utrzymania marży i cen na sklepowych półkach, my wybraliśmy zupełnie inną drogę. Zaktualizowaliśmy naszą bazę surowców, wykorzystując najnowsze technologie. Dzięki temu nasz produkt charakteryzuje się nie tylko doskonałą mikrobiologią i wartościami odżywczymi, ale także doskonale rozpuszcza się w wodzie i ma wyśmienity smak!

Supreme Whey to nie tylko białko! Zmieniliśmy również aromaty. Wspólnie z technologami pracowaliśmy przez pół roku nad doskonaleniem smaków i nowych receptur naszych białek. Niewielu zdaje sobie sprawę, że smak serwatki zależy od wielu czynników, takich jak dieta karmiących nasze szczęśliwe krowy. Z naszymi naturalnymi aromatami różnice mogą być jedynie minimalne.


Ale to jeszcze nie wszystko! Do naszego białka dodaliśmy DigeZyme™, kompleks 5 enzymów trawiennych pochodzenia roślinnego. Proteaza bakteryjna oraz pozostałe cztery enzymy (Amylaza, Laktaza, Lipaza, Celulaza) pochodzą z grzybów.

Cel? Po pierwsze, aby Twój układ trawienny bez problemu strawił naszą odżywkę białkową nawet po ultra ciężkim treningu. Po drugie, osoby borykające się z dolegliwościami pokarmowymi po spożyciu laktozy mogą spokojnie spożywać nasze białko nawet w większych ilościach. Chociaż nasze białko zawiera mniej laktozy w 100 g niż szklanka mleka, postanowiliśmy zastosować środki ostrożności.

Po trzecie, enzymy zostały dodane w celu wspomagania rozbijania peptydów o długim i krótkim łańcuchu na mniejsze fragmenty. Dzięki temu organizm może lepiej wykorzystać trawione białko.



Napisz opinię

Blog firmowy

Zapisz się na newsletter

Dołącz do nas aby być na bieżąco z wszystkimi najnowszymi produktami oraz promocjami.